Uw docent

Na de middelbare schoolopleiding studeerde ik aan het Conservatorium Alkmaar (de voormalige MuziekPedagogische Academie) bij de pianist Harry Vooren. Na het behalen van de onderwijsakte B-piano ging ik verder aan het Brabants Conservatorium bij Ton Demmers waar ik het diploma Uitvoerend Musicus piano behaalde. Daarna volgde ik nog lessen bij Karel Hilsum, Frank Mol, Jacques Detiege en Hans Bruin.

In Heerhugowaard startte ik een privé-lespraktijk die ik later in mijn nieuwe woonplaats Alkmaar voortzette. In 1985 kreeg ik een aanstelling als pianodocent aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaandam, later FluXus muziekschool geheten.

Als pianist speelde ik in de jaren tachtig ook kamermuziek, o.a. met het ensemble Flexemble, nu richt ik me vnl. op het piano-solo repertoire met het accent op de romantische periode (o.a. Chopin, Schubert).

Ik ben betrokken bij EPTA Nederland, de European Piano Teachers Association, waar ik gedurende 6 jaar bestuurslid was. Daarnaast verzorgde ik de audio-versterking en opnames van EPTA evenementen, en maakte daar cassettes, later Cd's van die werden verspreid. Ik beheerde zo'n 10 jaar de website van EPTA Nederland, en nu nog binnen de website de web-technische kant van de EPTA Landelijke Graadexamens.

Als audio-technicus produceerde ik voor derden Cd's, o.a. bewerking en 'opknappen' van bestaande opnamen.

Ik houd me ook bezig met diverse aspecten van websitebouw en heb enkele sites van derden in beheer.

Op een bepaald moment ben ik diep in de pianotechniek (hiermee bedoel ik de hamers en de snaren etc.) gedoken, en heb daar enkele artikelen in het Piano Bulletin over geschreven. Ik ben een goed pianostemmer, stem mijn eigen vleugels, en stem incidenteel voor derden.

Als liefhebber van ook electronische muziek en de mogelijkheden van synthesizers maakte ik ooit composities daarvoor (zie deze pagina. Ook programmeerde ik midi-tools op vroegere computers, o.a. Atari. Door tijdgebrek en ook ruimtegebrek heb ik dat echter nooit verder uitgebouwd.

Momenteel (2013) houd me met m'n leerlingen in Alkmaar en Zaandam bezig, en probeer de ontwikkelingen rond internet en websites bij te houden. Daarnaaast lukt het me om gemiddeld nog zo'n 2 tot 3 uur piano per dag te studeren. Een project dat ik af wil maken is het studeren en paraat hebben van álle Nocturnes van Frédéric Chopin.


It's all about your ears
It's all about your ears
Werken met inmiddels historische computers
Werken met inmiddels historische computers

Video en audio

Op deze pagina zijn opnamen te zien en te horen.